Онлайн магазин „Точки и Райета“ е собственост на „Точки и Райета“ ЕООД, със седалище и адрес на управление град София, ул. Банат 5, вписано в Търговския регистър на Агенцията по вписванията с ЕИК 204834061 , телефон – 0884108057 и e-mail – info@tochkiraieta.com.

Настоящите Общи условия уреждат отношенията, свързани с осъществяването на електронна търговия, по смисъла на Закона за електронна търговия, между „Точки и Райета“ ЕООД, наричан „Доставчик“ и получателят на услуги, наричан „Получател“.

С приемането на настоящите Общи условия, Потребителят дава безсрочното си и изрично съгласие, предоставените от него данни да бъдат събирани, съхранявани, и използвани от Доставчика за целите на изпълнение на договора за покупко-продажба и доставка на поръчани стоки.

Продуктите в нашия магазин са ръчно изработени и за да ги получите с гаранция за качество, срокът за изработка и доставка е малко по-дълъг от този в обичайните електронни магазини. Ако поръчате конкретен артикул без промяна на цвят или размер, срокът е 7 работни дни. При индивидуални поръчки и такива, които са свързани с някаква промяна по желания продукт срокът за изработка и доставка варира от 10 до 14 работни дни. За поръчки с голям обем – декорация и украса за сватбения ден,Свето Кръщение или рожден ден, ви молим да ни пишете поне месец преди датата на събитието.

Когато направите своята поръчка, вие ще получите автоматичен имейл с нейните параметри и потвърждение. Ако сте поръчали специфичен продукт, който изисква конкретизиране на размер,цвят или модел, ние ще се свържем с вас, за да обсъдим вашите идеи и желания. При индивидуалните поръчки винаги изпращаме снимки с работни варианти, за да чуем вашето мнение и да се съобразим с него.

Ако имате експресна поръчка, не се колебайте да се свържете с нас, за да обсъдим възможностите за нейното изпълнение.

Всеки продукт е с посочена конкретна цена в лева, която отговаря на определения размер и модел. Цените са в български лева, с включени всички данъци и такси. Доставката на продукта не е включена в неговата цена, тя се прибавя при финализиране на поръчката. Запазваме си правото за промяна на цената за продукти, свързани с индивидуална поръчка, персонализирани продукти, както и такива в различни от стандарта размери. Задължаваме се да ви информираме своевременно, ако има промяна в цената на вашата индивидуална поръчка.

Ние ви предоставяме снимки на продуктите, отговарящи на техния реален цвят, но имайте предвид разликата в цветовете при различните видове екрани и електронни устройства. Ние не носим отговорност за възможни разлики в цветовете, дължащи се на тези специфики. Ако имате колебание относно определен цвят, не се колебайте да се свържете с нас.

Възможно е към момента, в който сте направили вашата поръчка, определен продукт да е изчерпан или да не може да бъде изработен. в такъв случай ние се задължаваме да ви уведомим на посочения от вас електронен адрес или телефонен номер.

Регистрацията в сайта отнема няколко минути, не е задължителна и е безплатна.Тя ви дава възможност да управлявате поръчките си и ви улеснява в процеса на пазаруване. Чрез нея вие заявявате и желанието си да получавате новини от нас относно нови продукти, промоции, оферти или полезна информация за актуални тенденции от света на модата и декорацията на дома.

По време на регистрацията вие попълвате потребителско име, парола и електронна поща.

Можете да разглеждате и да поръчвате нашите продукти напълно свободно, без регистрация. Приемаме поръчки също и по телефона, чрез формата за контакти или на нашата електронна поща.

При извършването на поръчка, вие приемате настоящите Общи условия, ако сте съгласни с тях, чрез маркиране на квадратчето „Прочетох и се съгласявам с Условията за ползване“. При извършване на поръчка на сайта вие  влизате  в договорни отношения с “Точки и Райета“ ЕООД, касаещи конкретната поръчка и регламентирани с настоящите Общи условия. С натискане на бутона “ПОРЪЧКА”,  се съгласявате да закупите стоките, намиращи се в потребителската количка („Количка”) при условията, съгласно настоящите Общи условия. Това действие има правно обвързваща сила.

Доставката на нашите продукти се извършва от куриерска фирма Еконт. Можете да изберете доставка до домашен или служебен адрес или до офис на Еконт, който е и най-икономичният вариант. Доставката се поема от купувача и отнема от 1 до 3 дни в зависимост от големината на населеното място. На фирмения сайт на Еконт можете да направите справка за всички налични офиси в страната и да изберете най-удобния за вас.
Заплащането на поръчката се извършва в момента на нейното получаване с наложен платеж.

Свържете се с нас, ако искате да направите поръчка от друга държава, за да обсъдим възможностите за заплащане и доставка.

При поръчки с голям обем или на стойност над 150лв е възможно изискване на капаро.

Когато сте избрали своя продукт и направите своята поръчка, вие приемате условията на „Точки и Райета“ за ползване на сайта. С това се абонирате да получавате на своята електронна поща новини, съобщения и полезна информация от нас, свързана с нови продукти, промоции, игри и проекти, която ще ви помогне в избора на продукти и ще улесни пазаруването и комуникацията с нас. Ние гарантираме, че личните ви данни няма да бъдат предоставяни на трети лица и няма да бъдат използвани за други цели.
При получаване на своята поръчка, винаги имате възможност да прегледате поръчаните продукти на място преди да заплатите. Ако не сте получили това, което сте поръчали или продуктът е с нарушена цялост или повреден, вие сте в правото си да го върнете към нас.

Имате право да върнете закупената от Вас стока в 7-дневен срок от получаването й при условие, че тя бъде върната във вида, в който е получена, без да бъде ползвана, без да е нарушена целостта на опаковката, което е упоменато в чл. 69, ал. 3 от ЗЗППТ. Всички разходи по транспорта на стоката са за сметка на купувача.

За продукти, изработени по индивидуална поръчка, персонализирани продукти с име, години или друг надпис по индивидуална поръчка, както и в размери, различни от стандартните, не можем да предоставим възможност за връщане на продуктите. В тази връзка преди да пристъпим към изработване на вашата поръчка, ние изпращаме детайлни снимки на работен вариант на продукта или дизайна, и пристъпваме към неговото изпълнение след изрично одобрение от ваша страна.

„Точки и Райета“ ЕООД е регистриран администратор на лични данни и осъществява дейността си в съгласие със Закона за защите на личните данни и регламент/ЕС/ 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27.04.2016г. относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни.

Ние съхраняваме само данни, свързани с вашите поръчки и с продукта, който трябва да бъде изработен и доставен. Гарантираме ви  неприкосновеността и конфиденциалността на предоставената информация и лични данни. Същите се съхраняват във фирмена база данни, без външен достъп.
3. С приемането на настоящите Общи условия, вие давате своето безсрочно и изрично съгласие, предоставените от вас данни да бъдат събирани, съхранявани, и използвани от нас за целите на изпълнение на договора за покупко-продажба и доставка на поръчани стоки.
4. „Точки и Райета“ ЕООД се задължава да не разкрива никакви данни за потребителите на трети лица – държавни органи, търговски дружества, физически лица и други, освен в случаите, когато е получил изричното писмено съгласие на Потребителя, информацията е изискана от държавни органи или длъжностни лица, които според действащото законодателство са оправомощени да изискват и събират такава информация. В тези случаи информацията се предоставя по силата на закона.
5. Като потребители вие имате неприкосновенното право на достъп до собствените си Лични данни, които сте въвели и/или са станали достояние на „Точки и Райета“ ЕООД при използване на електронния магазин, както и за целите на извършване на поправка в предоставените данни.

„Точки и Райета“ ЕООД събира и обработва Вашите лични данни след изрично получено съгласие от Вас като клиент при ползване на електронния магазин www.tochkiraieta.com.

Ние събираме и обработваме лични  данни, постъпили на онлайн магазина www.tochkiraieta.com, които вие ни предоставяте при създаване на профил по време на поръчка и като приемате Общите условия за ползване на нашия електронен магазин.Тези данни включват – лично и фамилно име,електронен адрес, парола.

Данните за онлайн поръчка на нашия електронен магазин www.tochkiraieta.com включват – Лично и фамилно име на лицето за доставка; Имейл адрес;Адрес за доставка – държава, град, пощенски код, адрес;Телефон за доставка;Данни за фактура – имена, телефон, град, държава, пощенски код, адрес; Начин на доставка; Начин на плащане;Номер на поръчка;Сума за плащане;Статус на плащане;Статус на поръчката.

Ние събираме тези данни с цел доставка на продуктите, които сте поръчали, за създаване на профил и предоставяне на всички възможности за използване на онлайн магазина, за счетоводни цели, за гарантиране на изпълнението на договора и предоставяне на съответната услуга, изпращане на новини и специални предложения при заявен интерес от ваша страна.

Личните данни, с които разполагаме се споделят с трети лица само във връзка с изпълнението и доставката на поръчаните от потребителите продукти. Във връзка с доставката на продуктите до адрес, посочен от потребителя, данните се предоставят на лицензиран пощенски оператор/куриерска фирма/  при спазване на всички норми и процедури за конфиденциалност.

При регистрация или направена поръчка на онлайн магазина www.tochkiraieta.com Вие изрично се съгласявате личните Ви данни да бъдат събирани и обработвани от нас, като същевременно с това гарантирате тяхната точност и достоверност. Също така Вие декларирате, че сте били информирани за типа лични данни, които се събират и обработват, за целите, за които ще бъдат използвани те, както и за неговите права за достъп, корекция, изменение или изтриване на лични данни.Данните Ви за изпращане на информационен бюлетин и имейли се обработват при дадено от Вас изрично съгласие – чл. 6, ал. 1, б. (а) GDPR.
Във всеки един момент Вие имате право да откажете личните Ви данни да бъдат използвани за търговски, рекламни или маркетингови цели. Ако не желаете данните да бъдат използвани за търговски, рекламни или маркетингови цели, можете да се свържете с нас на посочените контакти.

Администратор на лични данни – „Точки и райета“ ЕООД, със седалище и адрес на управление град София, ул. Банат 5.

Телефон – 0884108057

Електронна поща – info@tochkiraieta.com

Интернет страница – www.tochkiraieta.com