Четири идеи за незабравим детски рожден ден!

Ето, че най-накрая дойде: рожденият ден на вашето мъниче! Обзалагаме се на едно парче с торта (допълнително), че се вълнувате почти толкова, колкото детето си. О, да, има защо. Това е щастливата дата. Онази, която преобърна целия ви свят ви накара да вярвате в МАЛКИТЕ чудеса. Така че дайте свобода на емоцията си и най-важното – постарайте се да превърнете празника на малчугана в незабравим спомен.

Всъщност, не е нужно много. Трябват ви само щипка въображение, добра организация и, разбира се – желание (нищо не се получава без него). А преди да запретнете ръкави и да се ентусиазирате в подготовката на партито, приемете един съвет от нас: не се натъжавайте, ако нещата не се получат на 100%. Истината е, че детенцето ви ще оцени всяко положено усилие и най-вече – безценното време, прекарано с родителите. Това, клише или не, си остава най-якият подарък. А сега да преминем към „подправките“.

Украсата

Тук е ясно: колкото по-цветна е тя, толкова по-добре. И малките, и големите калпазани се радват на балони, така че на първо време се заредете с такива.

birthday-223867_1280

Препоръчваме да заложите на тези с хелий, не само защото са по-ефектни, а защото не се пукат толкова лесно, колкото обикновените. Понякога „пукането“ буквално може да развали рождения ден – плачът при децата често се превръща във верижна „катастрофа“, не забравяйте това.

Не можете да минете и без надпис „Честит Рожден Ден“, просто е задължителен. Трябва да е позициониран някъде, където да се вижда отдалече. Нещо повече, не го надпис „Честит Рожден Ден“сваляйте веднага след като партито свърши, оставете го да виси на стената известно време – да напомня колко хубаво нещо са рождените дни.

надпис_HappyBirthday надпис_честит_рожден_ден1

Украсете чашките на гостите с цветни сламки, забучете на хапките весели флагчета, подгответе шарени покани за всички присъстващи.

знаменца за сандвичи_мъфинишапки_рожден_ден подложки_рожден_ден подложки етикети за бонбони_подаръчета покани_кексче покани_свитък_маймунка

Ако поканените са големи деца и умеят да четат и да пишат (колко бързо растат, а?), спокойно може да им връчите и книга за пожелания. Нека оставят своето послание за рожденика или да му нарисуват нещо. Ще се учудите колко хубави и мъдри мисли могат да сътворят „малките чудеса“. Естествено и съвсем логично, книгата за пожелания може да се връчи и на присъстващите родители – хей, порасналите, не се снишавайте! Не се съмняваме, че също имате едно наум какво да пожелаете.

книга_за_пожелания_със_момиче книга_за_пожелания_синя1

Та, разбрахте ни мисълта, нали? Украсата трябва да е свежа, пъстра, да създава атмосфера както за празнуване, така и за лудуване. Когато приключите с нея, няма да е лошо да помислите и за още нещо.

Облеклото

Денят е специален, такова повелява да е и облеклото. Накарайте момиченцето ви да се почувства като истинска принцеса в цветна туту поличка и шарена блузка с персонализиран надпис, например. Комбинирайте с подходящи аксесоари – на точки и райета, разбира се 😉 Колкото повече панделки, толкова по-добре!

туту сет мини маус 12166154_10208305971633422_146681435_n 12000116_1057674870912196_1320006833_n viki-rojdenden2 viki-2years

Момчетата си превърнете в изискани джентълмени с детска папийонка и тиранти. Естествено, не забравяйте основното правило: дрехите, макар и празнични, трябва да са удобни, да позволяват на малчугана да играе на воля и да се забавлява максимално. Не на последно място, бъдете реалисти и приемете, че в края на партито и детето, и облеклото ще имат нужда от баня 😉

12118865_795119433931981_3850078705629064874_n 11156369_873296269403255_4011561698416474710_n 12038267_943702902362591_3058498566460340592_n

Подаръците

Повтаряме се, но пак ще си го кажем: вие сте най-уникалният подарък за вашето дете. То обича да щурее с вас, обожава всичките ви 1001 начина да го разсмеете, както и да го успокоите. Разбира се, играчките са си играчки и сега именно е точният момент да зарадвате малчугана си с такива. Убедени сме, че знаете какво да подарите на мъничето си, за да предизвикате бурните му викове на щастие и възторг. Между всички писукащи и мърдащи дрънкулки обаче, оставете място и за един специален подарък – дървен надпис с името на малкото ви съкровище. Той ще краси детската стая и ще й придава нестихващо празнична атмосфера.

bukva_K4 bukva_Tkrumivon

Не забравяйте да запечатате момента – снимайте! Смешните снимки подредете в спретнато албумче, нарочно изработено за случая. Ами, така, де: рожденият ден е веднъж в годината, трябва да се увековечи за идните поколения 😉

Остана да помислите само за още едно нещо:

Тортата

cake-916253_1280

 

Би било чудесно, ако можете да спретнете домашен сладкиш за малчуганите си, но… Да си го признаем направо: не всеки е кулинар по душа. Минете на план „Б“, ако готварските ви стремежи са по-скромни. Купете торта. Ама не каква да е, а такава, каквато децата ви могат да опитат. Ако се налага тя да е без ядки, нека е без ядки. С по-малко захар – добре! Защо да не е морковена? Идеята е рожденикът и гостите му да могат да се насладят на лакомството от сърце, нали разбирате. Нещо повече, ритуалът по духането на свещичките е дяволски важен. Той е този, който дава завършен облик на целия празник. И най-вече – той е този, който често кара децата да вярват в сбъдването на мечтите от раз 😉 Не го пропускайте!

Е, пожелаваме ви весел и много цветен празник, а още идеи за облеклото на малчуганите и декорацията на празника можете да откриете на познатото ви местенце – „Точки и Райета“ ви очакват 😉

Благодарности на Краси Динева от Cultro.eu за страхотния текст 🙂

 

Вашият коментар