Снеговете се топят, но зимата е все още тук и е време да ви представим още едно талантливо момиче, част от екипа на „Точки и Райета“. Защо пък зимата, ще питате – защото ще говорим за плетива, топлина и мекота, от които толкова се нуждаем този сезон. И ето я Вили и нейното Розово лале( Pink Tulip) – и тя, и нещата, които създава, носят нежността и миловидността на това цвете. От миниатюрните шапчици за новородени до стилните големи килими – вълшебната пръчица на Вили е нейната кука 🙂 Да – и на нас ни е трудно да си го представим, но цялата тази красота излиза изпод една единствена кука и две талантливи ръце!

Радваме се,че представяме ексклузивно за България нейните красиви детски и дамски плетива и, разбира се, я поканихме да ни разкаже нещо за себе си. Благодарим ти,Вили 🙂

КАК И КОГА ЗАПОЧНА ТВОЯТА ХЕНДМЕЙД ИСТОРИЯ?

Винаги съм искала да работя с ръцете си, имала съм купища идеи през годините за какво ли не. От мебели и декорация от дърво до шити и плетени бебешки аксесоари. След раждането на дъщеря ми дойде и това вдъхновение, което ме накара да направя първата крачка в това приключение.

ОТ КЪДЕ ИДВА ИМЕТО НА БРАНДА ТИ – PINK TULIP?

Розовото лале е символ на нежност и някак естествено ми се свърза с концепцията за бебешките аксесоари.

ИМАШ ЛИ ЛЮБИМ ПРОДУКТ ИЛИ ТАКЪВ, КОЙТО ПРАВИШ С НАЙ-ГОЛЯМО УДОВОЛСТВИЕ, КАКВО ОБИЧАШ ДА ПЛЕТЕШ ЗА ТВОЯТА ДЪЩЕРИЧКА,НАПРИМЕР?

Това което ми доставя истинско удоволствие да плета са килимите. Някак удовлетворяващо ми е да знам, че нещо в което съм вложила дни работа ще краси нечии дом, витрина на магазин и ще се ползва с години. Колкото до детските шалове и шапки, определено всичко тръгна от моето детенце. Изплетох за нея, но явно не ми беше достатъчно и започнах да плета за другите деца.

rijo kote

А КОЕ Е НАЙ-ГОЛЯМОТО НЕЩО, КОЕТО СИ ПЛЕЛА – СИГУРНО ЩЕ Е ИНТЕРЕСНО НА НАШИТЕ ПРИЯТЕЛИ?

Това е килим с диаметър около 1.40м и тегло 5кг!!! – ще се спрем с удивителните, въпреки че въобще не са ни достатъчни – представете си 5кг килим,изплетен на ръка 🙂

КОЙ Е НАЙ-ЦЕННИЯТ МОМЕНТ В РАБОТАТА ТИ?

Работата по нов проект. Обмислянето с дни на идеи, търсенето на подходящите материали за изпълнението. Това определено е нещото, заради което продължавам да правя всичко това.

КАКВО Е ПОСЛАНИЕТО, КОЕТО ВЛАГАШ В СВОЯ ТРУД И КОЕТО БИ ИСКАЛА ДА ДОСТИГНЕ ДО НАШИТЕ КЛИЕНТИ И ПРИЯТЕЛИ?

Никога не съм си падала по типично детските шапки и аксесоари с хелоу кити, фроузън или всичко актуално в момента. Търся определена визия за нещата, по-натурална, по-изчистена и по-земна. Предполагам не на все се харесват пастелните тонове, дървените копчета и натуралните материи, но това е което аз търся, като стил и се стремя да го предам, чрез плетивата.

ЕДНА МЕЧТА В ТВОРЧЕСКИ ПЛАН?

Ателие и плетене на пълен работен ден!

ИЗДАЙ НИ НЕЩО НОВО, ВЪРХУ КОЕТО РАБОТИШ И КОЕТО СКОРО ЩЕ МОЖЕМ ДА ВИДИМ В „ТОЧКИ И РАЙЕТА“?

С огромен ентусиазъм подготвям серия от бебешки шапки и гащеризончета за фотосесии на новородени бебчета.

bebshka shapka ekru

КАЖИ НИ НЕЩО ВАЖНО – ЗАЩО ДА ИЗБЕРЕМ РЪЧНОПЛЕТЕНА ШАПКА ИЛИ ШАЛ ВМЕСТО ТЕЗИ ОТ МАГАЗИНА?

Честно казано не съм спряла да купувам шапки от магазина, но и с най-голямо удоволствие слагам изплетени от мен на дъщеря ми. Ръчното плетиво и изобщо ръчното творчество задължително носи частица от човека, който го е правил. Това неминуемо придава един по-различен вид на нещата или най-малкото едно по-различно усещане при носене. Преди известно време се случи така, че изпрах всички шалове, които съм плела за себе си и излязох с един купешки такъв (мой любим, преди да се науча да плета)и, честно казано, нямах търпение да го сваля от врата си.

komplekt sivo kote

И ОЩЕ НЕЩО – НА ЕДНА ИЛИ НА ДВЕ КУКИ И ЗАЩО:)

Мога да плета само на една кука и за това не мога да дам отговор на този въпрос:), но и двата вида си имат своя специфика, техника и чар.

ПРЕДСТАВИ НИ С НЯКОЛКО ДУМИ ПОДАРЪКА,КОЙТО ИСКАШ ДА НАПРАВИШ НА НЯКОЙ ОТ НАШИТЕ ПРИЯТЕЛИ.

ТОВА СА ТРИ МОДЕЛА ШАПЧИЦИ ОТ КОЛЕКЦИЯТА ТОЗИ СЕЗОН – ЕДИНИЯТ МОДЕЛ Е ПОДХОДЯЩ ЗА ПО-МАЛКИ БЕБЕНЦА, А ДРУГИТЕ ДВА И ЗА ГОЛЕМИ ДЕЧИЦА.

0296 shapka 1.1 bebeshka shapka julto

УЧАСТВАЙТЕ В НАШАТА ФЕЙСБУК ИГРА  ОТ 2-ри до 5-ти ФЕВРУАРИ И ИЗБЕРЕТЕ ШАПКАТА,КОЯТО НАЙ-МНОГО ВИ ХАРЕСВА. ЕДИН ОТ УЧАСТНИЦИТЕ ЩЕ ЗАРАДВАМЕ С ПРОДУКТА, ЗА КОЙТО Е ГЛАСУВАЛ, В ЦВЯТ ПО НЕГОВ ИЗБОР.

А ВСИЧКИ ПРЕЛЕСТНИ ПЛЕТИВА ОТ PINK TULIP МОЖЕТЕ ДА РАЗГЛЕДАТЕ ТУК.

 

 

 

 

 

 

 

 

Вашият коментар