Код: домашен уют

Сигурни сме, че дори и най-големите „номади“ измежду вас ще оценят по достойнство домашния уют. Той е нещо, от което някак си всички имаме нужда – особено в онези дъждовни и студени дни, когато излизането навън , бъррррр, е непоносимо изживяване. Между другото, тези дни съвсем не са далече (есента чука на вратата), така че ще е добра идея, ако побързате да вкарате малко топлинка в жилището си. Разбира се, че не е трудно: с няколко симпатични подобрения можете да сътворите дом за чудо и приказ.

На първо време, няма да е лошо, ако изчистите основно къщата си, защото чистотата и редът са наистина добри приятели на уюта. Освен че трябва да изглежда спретнат, домът ви трябва да мирише уютно, на хубаво. В този ред на мисли, спокойно можете да се заредите с ароматни свещи: с мирис на шоколад, на ванилия, на цитрус. Специално ние сме страстни фенове на лавандулата, но не „на свещ“, а изсушена и внимателно събрана в симпатични мини торбички. Последните могат да се поставят на всевъзможни места и безспорно са у-н-и-к-а-л-н-а декорация. Дали ще ги сложите в кошничка или в гардероба, няма значение. Адаптират се светкавично бързо във всяка среда 😉

lavandula2 lavandula3 lavandula5 11749267_1440750982917158_406379984_n

Или пък… може да изберете истински цветя, за да ароматизирате домашното огнище, няма проблем. Малките и „сгушени“ букетчета ще сътворят неповторима атмосфера и ще ви усмихват постоянно.

Уютът обича и плетени неща, на една или на две куки – от топлите одеялца, които оставяте на облегалката на дивана в случай на нужда до… плетените кошове в различни цветове, готови да съберат и да се грижат внимателно за любимите ви вещи. Ето на това му викаме кълбо от романтика!

white basket 2 pink basket 2 ecru basket 2 blue basket 2

Дървото също създава усещане за домашна хармония. Нямаме предвид да запалите огън в средата на спалнята, нали 😉 Става дума за друго, а именно – за всички онези дървени орнаменти и предмети, които биха могли достойно да красят жилището ви. Специалното ни предложение: весели дървени букви с неповторим дизайн, които ще се позиционират идеално на стената в детската стая.

bukva_E bukva_K5 maria1 krum anabel

Уютното местенце задължително си има и кътче за пиене на топла или студена любима напитка – с малка масичка (не е задължително тя да е във винтидж стил) и с комплект шарени чаши. Въпросното кътче по правило трябва винаги да е „заредено“ с лакомства, а ако са домашно приготвени и миришат от километър на на канела и на ванилия, още по-добре.

За финален щрих на цялата домашна идилия разпръснете няколко пухкави възглавнички тук-там. Нека те да са по-подходящи за сядане, отколкото за спане, че после ще е трудно някой да ви събере от пода, нали разбирате 😉

Та, ето какво: посрещнете есента с усмивка, в уютни си дом, ухаещ на лятна лавандула и на дърво. Толкова е лесно, можете го!

 

Вашият коментар