Няма лъжа, няма измама: дъщеря ми е пълно копие на баща си – във визуално отношение поне. На мен прилича само по къдравата коса, но някои от къдриците пак са „татковите“ 😉 Не ме разбирайте погрешно, обожавам това, но… понякога ми се иска тя да ме „повтаря“ и мен, макар че, признавам си, звучи егоистично.

В подобни моменти на слабост прибягвам до малък, но изпитан трик – до общите дрешки и аксесоари, които носим с момиченцето ми предимно в специални моменти, на празници. Или ще е някое потниче с еднаква и за двете апликация, или ще се „накоконим“ с шарена туту поличка. Хоп! Винаги можем да добавим към цялата картинка и една диадема/лента/фибичка с красиво цвете и сме готови за парти.

mama-i-az

Готиното на „копирането“ е, че някак си отново се превръщам в дете – нахилено и безгрижно, вярващо в чудеса и феи. Облечена като дъщеричката си, мога да танцувам с часове (без да мрънкам, че ме болят краката), да се забавлявам, да скачам и да пея с цяло гърло. Относно нея, не знам дали тя съзнава, че сме „еднакви“ (още е мъничка), но моето щастие и вълнение видимо я радват. Тя също е щастлива, а това е най-важното.

mom-863052_1280

Затова бих посъветвала всички родители, които още нямат свое копие (или са загубили надежда в гените), да пробват нашия трик. Татковците и синовете да не се ослушват – слагайте по една яка тениска с персонализиран надпис и картинка.

momcheta

Ако случаят го повелява, бъдете малки и големи джентълмени: с папийонка и тиранти. Или пък скачайте в идентичен модел кецове, ще съберете погледите на всички дами, когато се появите в тандем 😉

father-son-bowtie-sets-choose-from-all-fabrics-currently-in-shop-pre-tied-clip-on-groomsmen-groom-father39s-day-father-son-sets

Всичко хубаво, ама недейте да прекалявате с еднаквите облекла и аксесоари. Така, де, не превръщайте носенето им в ежедневно занимание. Не, че има нещо лошо в това, просто на детенцето трябва да му се даде свобода да изгради своя собствена идентичност, да има собствени неща, на които да се радва.

Хлапетата, така или иначе, винаги ще се опитват да ни копират, още една причина да бъдем добър пример за подражание, нали?

Автор: Красимира Костадинова, www.cultro.eu

Вашият коментар